• |
Het Vrije Woord
  • 726 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

17 oktober 2017 17 oktober: Internationale dag voor de uitroeiing van armoede
Op 22 december 1992 riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 17 oktober uit tot Internationale dag voor de uitroeiing van armoede, oftewel de United Nations International Day for the Eradication of Poverty.
Desondanks blijft de kloof tussen arm en rijk alsmaar groter worden. De Humanistisch-Vrijzinnige vereniging onderstreept de hoogdringendheid van een goed uitgewerkt armoedebeleid dat die armoede effectief bestrijdt en zo de levenskwaliteit van mensen daadwerkelijk verbetert. Daarom wordt Armoede en ongelijkheid ons jaarthema voor 2017 – 2018.
Op maandag 13 november vindt alvast Kansen voor kinderen in Brussel plaats, een gespreksavond over kinderen, armoede en onderwijs met als sprekers Stefan Cornelis, Dirk Derom, Dries Vandermeersch, Raymonda Verdyck en Julie Vinck. Guy Tegenbos modereert. Vier op de tien kinderen in Brussel worden geboren in een arm gezin. Meer dan een kwart van die kinderen leven zelfs in diepe armoede. Is kinderarmoede dan enkel/vooral een grootstedelijke problematiek? Zijn er nog andere risicofactoren van kinderarmoede dan de lage scholingsgraad van de ouders en hun migratieachtergrond? Kinderarmoede levert niet alleen aangrijpende beelden en verhalen op, maar hypothekeert de kansen en de toekomst van kinderen. Wat doet het Brussels Gewest om kinderarmoede in Brussel te bestrijden? Deze en andere vragen leveren voldoende stof op voor onderzoek en debat. Hou voor meer activiteiten onze HVV-webkalender in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Het Vrije Woord

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws