Ecotips
Geschreven door Jessica Van Sintruyen
  • 1012 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

16 november 2018 Statiegeld Store is nú geopend
In het centrum van Antwerpen opende gisterenochtend de tijdelijke Statiegeld Store van Ecover de deuren. Daarmee wil het bedrijf de noodzaak van een statiegeldsysteem in de verf zetten.
Wist je dat plastic flesjes en blikjes 40% van het zwerfvuil uitmaken? Statiegeld zou dé oplossing zijn, maar helaas bestaat dat systeem in België enkel nog maar voor glazen (bier)flesjes. In Nederland is het iets uitgebreider en mag je ook petflessen van een liter of meer binnenbrengen. Met de Statiegeld Store is Ecover de eerste die statiegeld op petflessen invoert in België en zo het debat rond het belang van statiegeld een duwtje in de rug wil geven.
Bij de Statiegeld Store kan je je lege petflessen inruilen voor een 100% gerecycleerde, 100% recycleerbare fles vloeibaar afwasmiddel en een symbolische euro. Die euro kan je, als je dat wenst, doneren aan de Statiegeldalliantie. Die alliantie telt intussen ruim achthonderd partners in België en Nederland. Zij willen het statiegeldsysteem in Nederland uitbreiden tot drankblikjes en grote én kleine petflessen. In België willen ze statiegeld ingevoerd zien op blikjes en alle formaten petflessen. 82% van de Belgen en 78% van de Nederlanders wil statiegeld op blikjes en petflessen, maar de regering blijft achterophinken.
Bij de Statiegeld Store kan je ook terecht voor de expositie Trash to Treasure, gecureerd door Astrid Nieuwborg van de duurzame blog Thank God It's. Maak kennis met merken die producten vervaardigen uit grondstoffen die als afval gezien worden, zoals w.r.yuma, dat brillen 3D-print uit onder andere oude dashboards en koelkasten. Kings of Indigo produceert dan weer jassen gemaakt van 100% gerecycleerde petflessen. Een inspirerend bezoek meer dan waard.
_Praktisch
Adres: Groendalstraat 14, 2000 Antwerpen
Openinguren: donderdag 16/11 van 12.00 tot 18.00 uur, vrijdag 17/11 van 11.00 tot 18.00 uur en zaterdag 18/11 van 10.00 tot 18.00 uur.

Foto © Jessica Van Sintruyen
Ecotips
-
_Jessica Van Sintruyen Communicatiemedewerker Humanistisch Verbond
Meer van Jessica Van Sintruyen

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws