Ecotips
Geschreven door Sien Simoens
  • 944 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

25 februari 2021 Het is weer zover: Veggie Challenge-tijd!
Maart lonkt, het voorjaar prikkelt al een beetje onze zintuigen, dus het is opnieuw tijd voor de Veggie Challenge!
De Veggie Challenge is een collectieve inspanning om vaker plantaardig te eten. Als je deelneemt, verbindt je jezelf ertoe om 30 dagen lang minder vlees te eten. Dit doe je niet alleen, maar samen met 1000-en andere deelnemers. Je begint niet per se nu trouwens, maar dit is een vertrouwd gezamenlijk startmoment.
Het devies van de Challenge is: het is goed voor de planeet, de dieren en voor je eigen lichaam!
logo van het initiatief
Het past dus helemaal in een duurzame lifestyle en is tegelijk ook een beetje een soort “lenteschoonmaak” voor je lichaam – vlees eten is immers meer belastend voor je lichaam en immuunsysteem (o.a. door de pesticiden in de veeteelt).

Vegetarisch voedsel past verder veel beter in een rechtvaardig voedsel-verdeelsysteem (het vraagt minder landbouwgrond, water en grondstoffen en is dus gezien de bevolkingsexpansie haalbaarder en rechtvaardiger) en bijgevolg eigenlijk ook een manier om honger te bestrijden.
Niet overtuigd?

Mocht je zelfs maar 1 dag per week een “vegetarische dag” inbouwen, dan bespaar je al 11 m² op je ecologische voetafdruk of 1.000 liter water en 2 kg broeikasgassen. Indrukwekkend toch?
Wil je graag meedoen?  Check dan de website van Eva vzw.
En registreer je online voor tips, reminders  en recepten.

Je kan dit gewoon ook zien als inspiratie om je eigen maaltijden eens om te switchen. Minderen met vlees, vegetarisch eten of “going vega” – elke verandering en bijdrage is waardevol.

“We can do it!”
Ecotips
educatief medewerker Humanistisch Verbond (nationaal)
_Sien Simoens Educatief medewerker
Meer van Sien Simoens

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws