Ecotips
Geschreven door Sien Simoens
  • 1546 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

11 april 2019 Fietsen is goed voor de natuur, voor jezelf, en … voor nog veel meer.
Lenteweer is fietsweer! Nu we stilaan opschuiven naar warmere temperaturen en we meer buitenkomen, is het misschien tijd om vaker de fiets te gebruiken. En om het fietsen echt te leren waarderen, want het biedt heel wat voordelen.
Fietsen bezoedelt onze lucht niet, zorgt niet voor fileleed, en draagt niet bij tot het klimaatprobleem.

Fietsen doet je meer rondkijken in je omgeving (nieuwe “spots” ontdekken), je slaat sneller een praatje met anderen en het is ook een leuke recreatieve activiteit – zelfs voor verplichte tochtjes kun je er plezier uit halen.

Geregeld een halfuurtje de fiets op boost je immuunsysteem en bevordert de goede werking van je hersenen.
Fietsen is kortom goed voor je eigen welzijn, voor milieu en natuur en voor de stedelijke omgeving waarin je misschien zélf ook woont.

Het loont dus zeker de moeite om korte autoverplaatsingen waar mogelijk te schrappen en te vervangen – door hiervoor om te schakelen naar een fietsrit. Of om in je vrije tijd het fietsen als hobby op te nemen!  Voor ieder type gebruik(er) is er wel een fiets te vinden.

Vlamingen zijn doorgaans al fervente fietsers. Maar als je nog niet overtuigd bent, laat je dan inspireren door onze Noorderburen. Waarom is fietsen daar zo´n succes?

De documentaire film ‘Why we cycle’ werpt licht op de zaak. In deze Nederlandse documentaire praten experts en gewone fietsers over alle positieve en soms onverwachte effecten van fietsen op mensen en op de samenleving in zijn geheel.

Je vindt de trailer hier

Meer info vind je op de projectsite

Let natuurlijk wél altijd op je veiligheid als zwakkere weggebruiker (helm, werkende bel, fietsvlaggetjes?, verlichting) en blijf alert maar vriendelijk op de weg.
Ecotips
educatief medewerker Humanistisch Verbond (nationaal)
_Sien Simoens Educatief medewerker
Meer van Sien Simoens

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws