Ecotips
Geschreven door Sien Simoens
  • 1522 keer bekeken
  • minuten leestijd
  • Reacties

24 oktober 2019 No-waste
Duurzaam omgaan met voedsel blijft een groot probleem in onze samenlevingen. Een derde tot zelfs de helft van alle geproduceerde voedsel gaat ergens tussen de productie en consumptie verloren.
Zo wordt heel wat nog perfect bruikbaar voedsel weggekieperd.
Ook consumenten - die voor de helft van alle verspilling verantwoordelijk zijn – worden zich steeds meer bewust van dit milieuonvriendelijk gedrag.

Voedsel”afval” beperken is eigenlijk niet erg moeilijk: het vraagt vooral om wat creativiteit en het doorbreken van gewoontes.
Duurzaamheid in de keuken – bij het aankopen, koken en plannen en het gebruiken van voedsel – is en blijft een actueel topic. Daarrond bestaan gelukkig heel wat nuttige tips, projecten en boekuitgaves.
In De kunst van no-waste bijvoorbeeld vind je tal van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk, recepten en technieken om toch nog wat (lekkers) te maken van die restjes. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is nog in een maaltijd, drankje of recept te recycleren.

Er staan in het boek ook heel wat tips over het bewaren van voedsel en over houdbaarheid van etenswaren.

Boekinfo: De kunst van no-waste, Giovanna Torrico, Amelia Wasiliev. Karakter uitgevers, 2019, ISBN 9789045218342, 256 p.
Ecotips
educatief medewerker Humanistisch Verbond (nationaal)
_Sien Simoens Educatief medewerker
Meer van Sien Simoens

_Recent nieuws

Bekijk alle nieuwe berichten

_Populair nieuws

Bekijk meer populair nieuws