Workshops creatief schrijven

Op locatie
  • Datum: Zaterdag 16 oktober 2021 14:00 tot 16:00
  • Regio: Oost-Vlaanderen
  • Locatie: De veranda van de Openbare Bibliotheek, Molenstraat 36, Eeklo
  • Type: Workshop
  • Organisator: Humanistisch Verbond in samenwerking met De Geuzen Eeklo

Sommige mensen drukken zich graag of zelfs liever al schrijvend uit. Een goed verhaal, een emotie in poëzie vervat, een bijzondere gedachtegang … in een vorm gieten die geboeid gelezen wordt, dat kan je leren. In deze reeks focussen we op thema's waarin het ontbreken en aangaan van relaties tussen mensen centraal staat, op eenzaamheid en verbinding. Het kunnen thema’s uit je eigen leven zijn of zaken die je je verbeeldt.

In drie workshops gaan we aan de slag met verschillende methodieken van het creatief schrijven. We worden hierin begeleid door prof. Gert Buelens van de UGent, Faculteit Letteren en Wijsbegeerte, Vakgroep Letterkunde. We gaan samen aan de slag en leren technieken op het vlak van ideeën opsporen, tekstopbouw, stijl en karakterontwikkelingen.

De workshops kunnen apart of in een reeks gevolgd worden. Ze vinden plaats op drie verschillende locaties in Eeklo, telkens in de namiddag van 14 tot 16 uur.

  1. op zaterdag 16 oktober in de veranda van de Openbare Bibliotheek, Molenstraat 36
  2. op zaterdag 23 oktober in het Opvangcentrum van het Rode Kruis, Pokmoere 1
  3. op donderdag 28 oktober in het Lokaal Dienstencentrum Zonneheem, Schietspoelstraat 9

 Organisatie: Humanistisch Verbond in samenwerking met De Geuzen Eeklo.

Met medewerking van het huisvandeMens, Openbare Bibliotheek, Lokaal Dienstencentrum Zonneheem, Opvangcentrum Rode Kruis, Vakgroep Letterkunde UGent.

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Meer info en inschrijvingen: Tine Dekempe, tine.dekempe@humanistischverbond.be of 0468 53 68 71


Keer terug