Weg van het systeem - Kris Peeters - Boekvoorstelling en gespreksavond

Op locatie
  • Datum: Donderdag 9 juni 2022 19:30
  • Regio: Antwerpen
  • Locatie: Stadscampus Universiteit Antwerpen, aula R.004, Rodestraat 14, 2000 Antwerpen
  • Type: Boekvoorstelling
  • Organisator: Een organisatie van het Humanistisch Verbond, Uitgeverij Vrijdag en de Vrijzinnige Dienst van de Universiteit Antwerpen

Oliecrisis, economische crisis, terreurcrisis, bankencrisis, eurocrisis, vluchtelingencrisis ... De laatste vijftig jaar lezen als één lange processie van crisissen, de ene bovenop de andere. Terwijl de gezondheidscrisis nog woedt, dient de klimaatcrisis zich aan, met daarbovenop een democratie- en biodiversiteitscrisis. Moeten we ons niet stilaan de vraag stellen of we te maken hebben met een systeemcrisis of met een crisissysteem?

Weg van het systeem neemt u mee op een verkenningstocht langs adembenemende vergezichten, waar consumenten weer burgers worden, economische correctheid het veld ruimt en het buitenland voortaan ook het binnenland is. Onderweg krijgen we het gezelschap van onverwachte medereizigers. Of ze nu door het leven gaan als Rode Koningin, Escher heten, Jezus van Nazareth, Luigi Snozzi, Rupsje Nooitgenoeg of zelfs Donald Muylle: van elk van hen valt iets te leren over de toekomst die wij kunnen maken.

Bekijk hier de e-flyer.

Info en inschrijvingen

Toegang gratis. Inschrijven (verplicht) via deze link.

Meer info: secretariaat@humanistischverbond.be, T 03 233 70 32 (tijdens kantooruren)


Keer terug