Vrouwen hebben rechten. Een veelzijdige thema-avond over vrouwenrechten anno 2022

Op locatie
  • Datum: Dinsdag 21 juni 2022 19:30 tot 22:15
  • Regio: Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • Locatie: Campus Jette VUB, Auditorium Piet Bouwer (Gebouw A), Laarbeeklaan 101, 1090 Jette
  • Type: Thema-avond
  • Organisator: Humanistisch Verbond Nationaal
  • Partner: Humanistisch Verbond Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In samenwerking met UPV, OSB, Vrije Universiteit Brussel, UZ Brussel, huisvandeMens Brussel, de Vrouwenraad, Luna, Moeders voor Vrede. Met de steun van de Instelling Morele Dienstverlening Brussel

Op 21 juni 2021 werd de tweejaarlijkse Prijs Vrijzinnig Humanisme uitgereikt aan prof. em. Jean-Jacques Amy, voor zijn grote en levenslange inzet voor de rechten van de vrouw (en mensenrechten in het algemeen) en de depenalisering van abortus. Omwille van de toen geldende coronamaatregelen gebeurde de uitreiking zonder publiek en werd ze als film online uitgezonden.

Precies één jaar later (en na een uitgestelde eerdere poging), op dinsdag 21 juni 2022, zetten we de laureaat nog een keer in levende lijve in de bloemetjes, met een thema-avond specifiek gewijd aan diverse aspecten van de nog altijd bijzonder actuele problematiek van de rechten van de vrouw. De avond wordt ingevuld met een aantal dynamische korte pitch talks (aangevuld door getuigenissen) door diverse sprekers, en wordt afgesloten met een korte performance en een receptie.

Tijdens de receptie is er nog gelegenheid tot aankoop van boeken en van de mooie zeefdruk Vijf continenten, vijf lachende vrouwen, door Ulrike Bolenz. De aanwezigen ontvangen ook een exemplaar van de bijzondere editie van Het Vrije Woord, gewijd aan de Prijs voor prof. Amy.

Nemen deel aan het programma (sprekers, panelleden, performers, getuigen)

Jean-Jacques Amy, Yousra Benfquih, Edgard Eeckman, Kim De Weerdt, Evie Lootens, Liesbet Stevens, Ans Vroom, Afghaanse getuigen

Heleen Debruyne is moderator.

Bekijk de flyer voor meer info en het complete programma.

Lees meer over het favoriete vrijdenkende boek van prof. Jean-Jacques Amy en luister naar de podcast daarover via deze link.

Info en inschrijvingen

TOEGANG GRATIS. Inschrijven (verplicht) via deze link. Inschrijven kan tot uiterlijk 16 juni.
Met het oog op de catering vragen we u om alleen in te schrijven als u effectief deelneemt aan dit evenement (of ons te verwittigen mocht u na inschrijving toch niet aanwezig kunnen zijn).
Parkeren kan op de parking van Campus Jette, Vrije Universiteit Brussel.


Keer terug