• |

Voorstelling Joris Denoo

  • Datum: Zondag 1 maart 2020 11:00
  • Regio: West-Vlaanderen
  • Locatie: VC Mozaiëk
  • Type: Lezing/spreker
  • Organisator: Humanistisch Verbond Kortrijk 860

Zondag 01 maart 2020 Vanaf 11.00 u


 We gaan weer de “woord”-toer op. “En de 7e dag is er het woord” brengt een echte woordkunstenaar naar Mozaïek: Joris Denoo uit Heule. Een lokale man die jaren terug, in het begin van het “7e dag”-project bij ons was. Dat was in 2012.

 Joris Denoo presenteert u zijn programma waarin de letteren knetteren, warme woorden gewikt en bevlogen worden en het publiek zijn zinnen krijgt. Hooikoorts, salmonella, kerstkoorts, paaseierensmelting, engelen, vreemde voorvallen, verloren voorwerpen, gewelddadige schildpadden, slimme kiekens: het kan allemaal de revue passeren in proza en poëzie, column en sneldicht, interactief met het publiek via taalspellen. Dit op basis van de boeken Verlichte gedichten en Amuzementen (Acco Leuven/Den Haag).

Joris Denoo publiceerde poëzie, proza, theaterteksten, essays, columns en jeugdboeken. Hij was redacteur van het bekende literaire tijdschrift Yang. Hij sprokkelde onlangs 888 fragmenten uit het wereldproza samen waarin het waait en/of regent. Dat wordt een stevige collectie boze buien.

Hij is gepokt en gemazeld in en door de letteren. Anno 2013 schreef hij ook de scenario’s voor de film ‘Tine. Een mokkel van haar sokkel’ t.g.v. een halve eeuw Tinekesfeesten Heule. Onlangs verschenen van zijn hand ‘Verlichte gedichten’ (over omgaan met poëzie, voor jongeren en hun opleiders ) – de opvolger van ‘Amuzementen’ (over muzisch taalgebruik op school) en ‘Zwaartekracht’ (een bundel gedichten). In 2018 bracht uitgeverij Bibliodroom een speciaal prozaboek uit (de roman Upperdog) t.g.v. de 65ste gedenkdag van de auteur en oud-docent Taal VIVES: pittig, puntig, pruimig, picaresk.

 Over en uit al dat fraais en over zijn avonturen met de inlandse letterkunde vertelt hij en leest hij smakelijk voor tijdens een anderhalf uur durend programma. Je gelooft je eigen oren niet.

 Genegen en gedegen & tot binnenkort

 Praktisch:

Programma: “Lettergeknetter” met en van Joris Denoo.

Datum: zondag 01 maart 2020 vanaf 11.00 u

Plaats: Mozaïek, Overleiestraat 15a, 8500 Kortrijk

Inkom: leden HV Kortrijk: 3.00 €, niet-leden HV Kortrijk: 5.00 €

Organisatie Humanistisch Verbond Kortrijk


Keer terug