Oud en kwetsbaar – Een lezingen- en gespreksavond over de zorg voor ouderen in tijden van corona (en daarna)

Online
  • Datum: Dinsdag 1 december 2020 19:30
  • Regio: Antwerpen
  • Locatie: Zoom
  • Type: Lezing/spreker
  • Organisator: Een initiatief van Humanistisch Verbond Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in samenwerking met UPV, OSB, huisvandeMens Brussel, Vrije Universiteit Brussel, UZ Brussel. Met steun van de Instelling Morele Dienstverlening Brussel.

Wat betekent het om oud en kwetsbaar te zijn in onze tijd? In een welvarend land? Tijdens een woekerende epidemie?

Paul Destrooper vertolkt de stemmen van kwetsbare ouderen in coronatijd. 'Is COVID zo erg? Ik doe niet meer mee, als ik niets meer mag dan wil ik er ook niet meer zijn. De dood maakt mij niet bang, wel het hier geïsoleerd zitten wegkwijnen.'

Wim Distelmans stelt de nieuwe editie voor van zijn boek Een waardig levenseinde. Met nieuwe informatie over recente ontwikkelingen in de (palliatieve) zorg en een voorstel voor de ethische regeling voor levensbeëindiging van pasgeborenen met ernstige, ongeneeslijke aandoeningen. Voorts wordt het 'Hugo Claus' effect besproken en veel meer … En hoe ziet palliatieve zorg eruit in coronatijd?

Ann Peuteman focust op de levenskwaliteit van mensen in woonzorgcentra en onderzoekt op welke manier die centra ook humane en zelfs aantrekkelijke plaatsen kunnen worden om de laatste levensfase menswaardig te kunnen beleven.

Bieke Purnelle introduceert en modereert het gesprek.

Info en inschrijvingen:

Online activiteit, deelname is gratis.
Inschrijven verplicht via e-mail naar secretariaat@humanistischverbond.be. Na inschrijving ontvangt u een mail met de link naar de Zoom-activiteit. Voor meer info: secretariaat@humanistischverbond.be, T 03 233 70 32

Bekijk hier de gedetailleerde e-flyer.


Keer terug