• |

Opera in de Cinema: Manon van Jules Massenet

  • Datum: Zaterdag 26 oktober 2019 18:15 tot 22:00
  • Regio: Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • Locatie: Kinepolis Brussel
  • Type: Film
  • Organisator: Humanistisch Verbond Pajottenland 146

Ook dit jaar hebben we weer een keuze gemaakt in de reeks van 11 opera’s vanuit de Metropolitan Opera in New York, die in Kinepolis live worden uitgezonden.  Onze eigenzinnige keuze veel deze keer op Manon, van de Franse componist Jules Massenet. 

Manon is een ‘opéra comique’ in vijf bedrijven, op een libretto van Henri Meihac en Philippe Gille.  Het verhaal is gebaseerd op ‘L’Histoire du Chevalier Des Grieux et de Manon Lescaut’ van Abbé Prévost.  Het is het verhaal van Manon die uitgroeit van onschuldig plattelandsmeisje tot gegeerde courtisane en berooide gevangene.  Het is een van de grote tragedies van de literatuur- en muziekgeschiedenis.

Lisette Oropesa speelt in Laurent Pelly’s verrassende uitvoering de rol van het onweerstaanbare hoofdpersonage, de tragische schoonheid die smacht naar luxe.  Michael Fabiano is de tot over zijn oren verliefde ridder Des Crieux, wiens wanhopige liefde voor Manon hun ondergang betekent.

Maurizio Benini dirigeert Massenets sensuele partituur.  De opera Manon is Frans gezongen met Engelstalige onderschriften.  

Afspraak: zaterdag 26 oktober, 18u15 aan de Ingang Kinepolis Brussel.  Ik wacht jullie op met de tickets. 

Zoals gewoonlijk is een glaasje cava inbegrepen. De voorstelling begint om 18u30.

Inschrijven kan enkel door overschrijving van €23,50 per persoon (=groepstarief) op onze HVV Pajottenland rekening BE74 0012 6560 8207 met vermelding Opera en de namen van de deelnemers.  We sluiten de inschrijvingen af op 19 augustus. 


Keer terug