• |

Neurogastronomie, tussen bord en brein

  • Datum: Dinsdag 19 maart 2019 19:30
  • Regio: Limburg
  • Locatie: CC Leopoldsburg (grote zaal)
  • Type: Lezing/spreker
  • Partner: Humanistisch Verbond West-Limburg 320

Neurogastronomie. Tussen bord en brein

Spreker: Geerdt Magiels, bioloog, wetenschapsfilosoof en auteur

Het belangrijkste apparaat in de kookkunst zijn niet de toestellen in de keuken of exotische ingrediënten.. Zonder onze zintuigen, die de omvang, aard en hoeveelheid van vluchtige stoffen in het voedsel en drank oppikken en de impuls daarvan doorgeven aan ons brein, zou eten een saaie bedoening zijn. Dankzij het brein wordt biochemie omgezet in betekenis. Deze lezing gaat over de 'flaveur' van wat we eten en drinken en het neuro-biologisch belang van eten.

CC Leopoldsburg ( grote zaal) Kastanjedreef 1, 3970 Leopoldsburg

Humanistisch Verbond West-Limburg ism. Humanistisch Verbond Leopoldsburg


Keer terug