Human2: Panelgesprek 'Onzekerheid in een snel veranderende wereld'

Op locatie + online
  • Datum: Dinsdag 15 februari 2022 19:00 tot 21:00
  • Regio: Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • Locatie: Bar Pilar, Pleinlaan 2, VUB Ingang 6 (Triomflaan), 1050 Brussel
  • Type: Panelgesprek
  • Organisator: 'Human2' is een samenwerking van Mensen & Wetenschap met het Humanistisch Verbond, Axcent vzw en huisvandeMens Brussel. Met steun van de Instelling Morele Dienstverlening Brussel.

Herbekijk Human2: Panelgesprek 'Onzekerheid in een snel veranderende wereld' hier.

Onze toekomst is in gevaar! Onze wereld draait steeds sneller. Hoe kunnen we onze planeet beschermen en inspelen op de groeiende onzekerheid voor plant, dier en mens? 

Panelisten:

Robert Cliquet is emeritus-hoogleraar in de antropologie en sociale biologie van de Universiteit Gent. Hij is ere-algemeen directeur van het Centrum voor Bevolkings- en Gezinsstudies (GBGS). Ook vertegenwoordigde hij België jarenlang in de European Population Committee van de Raad van Europa en de gelijkaardige commissie in de Verenigde Naties.

Dragana Avramov is zaakvoerder van Population and Social Policy Consultants (PSPC) en voormalig directeur van het Demographic Research Centre, Institute of Social Science aan de Universiteit van Belgrado. Ze is sinds vele jaren evaluator en ethisch expert voor onderzoeksprojecten gefinancierd door de Europese Unie.

Cathy Macharis is hoogleraar aan de VUB aan de faculteit Economische wetenschappen. Ze heeft een passie voor de transitie naar een duurzamere wereld. Ze coördineert MOBI, een onderzoeksgroep waar 150 geëngageerde onderzoekers de transitie naar duurzame mobiliteit en logistiek bestuderen en ondersteunen. Sinds 2007 is ze voorzitster van de Brusselse mobiliteitscommissie en lid van het klimaatexpertenpanel van de Vlaamse Overheid. Cathy Macharis is een doener. Via het project 'Human2' wil ze echter eerst stilstaan, reflecteren.

Eric Corijn is bioloog, cultuurfilosoof en sociaal wetenschapper. Hij is hoogleraar stadsstudies aan de VUB, stichter van de onderzoeksgroep Cosmopolis en lid van tal van commissies, jury's en raden van bestuur. Hiernaast is hij auteur van boeken en artikels.

Bart Libbrecht is moderator en tevens coördinator van UPV wetenschapspopularisering. Als vader van twee tieners en overtuigd humanist gelooft hij sterk in een universele humanistische ideologie die ons helpt omgaan met de uitdagingen van de 21ste eeuw. Bart werkt actief aan de krijtlijnen van een nieuwe samenleving. Dit met open blik en luisterend naar andere standpunten, zonder hierbij een positieve evolutie van de humane samenleving uit het oog te verliezen.

Herbekijken

https://www.human2.be/

Herbekijk het panelgesprek via het YouTube-kanaal van Mensen & Wetenschap, via deze link.

 


Keer terug