Hoe nu verder? Live filosofiegebeuren

Op locatie
  • Datum: Zondag 3 oktober 2021 15:00 tot 18:00
  • Regio: Antwerpen
  • Locatie: Arenberg, De Grote Zaal
  • Type: Lezing/spreker
  • Organisator: Een organisatie van Het zoekend hert in samenwerking met het Humanistisch Verbond, mediapartner Knack, Masereelfonds, Literatuur Vlaanderen en het Vlaams-Nederlands Forum voor Filosofie.

Het denk- en essayproject ONZE TOEKOMST HERDENKEN van Het zoekend hert in samenwerking met Humanistisch Verbond, Knack, De Bezige Bij, Masereelfonds, Stichting Sanegeest, Arenberg en andere partners wordt in het najaar live afgerond. Met het unieke en zelfstandige slotevenement HOE NU VERDER? – op zondagmiddag 3 oktober 2021 in Arenberg Antwerpen. Minstens zes denkers en een muzikaal toptalent zullen u inspireren en mogelijk confronteren, maar allicht ook amuseren en enthousiasmeren.

Met welke filosofie kunnen we verder? Die prangende vraag van ONZE TOEKOMST HERDENKEN werd uiteindelijk omstandig beantwoord door 22 denkende schrijvers en schrijvende denkers, in evenveel markante essays. Van hun lezingen werd maand na maand een videofilm geproduceerd en in première gebracht. Duizenden 'unique viewers' bleven het verhaal al die tijd nauwgezet volgen. Wie tot vandaag nog niet werd geprikkeld, of onderweg al eens de trappers kwijtraakte, kan de tien boeiende video's volledig herbekijken via hetzoekendhert.be.

DRIE SYNTHESES: DR. TINNEKE BEECKMAN – PROF. KATRIEN SCHAUBROECK – PROF. MARLIES DE MUNCK

Tijdens het unieke live filosofiegebeuren HOE NU VERDER? brengen dr. Tinneke Beeckman, prof. Katrien Schaubroeck en prof. Marlies De Munck een extra overwogen synthese van al die denkparels. Deze drie academische filosofen herinneren elk aan de voornaamste gedachten van de 6 auteurs die zij tijdens het project hebben ingeleid.

TWEE HOOFDSPREKERS: DR. STEFAN BUIJSMAN – DR. PHILIPP BLOM

Twee internationale en geroemde hoofdgasten reflecteren daarna over de toekomst van denken en handelen. De jonge Nederlandse bolleboos dr. Stefan Buijsman stelt de vraag: 'Hoe kan filosofie helpen om artificiële intelligentie verstandiger in te zetten?' De wereldvermaarde filosoof, historicus en romanschrijver dr. Philipp Blom getuigt over 'de strijd voor een nieuw groot verhaal – en het belang daarvan'. Vanuit zijn wereldstad Wenen live overgekomen, of op megascherm, naargelang de dan vigerende mogelijkheden.

SLOTWOORD DOOR DR. BERT BULTINCK & SLOTAKKOORD DOOR MUZIKAAL TOPTALENT

Een slotwoord wordt verzorgd door de hoofdredacteur van Knack, dr. Bert Bultinck. Een muzikaal slotakkoord door een jong supertalent herinnert u er uiteindelijk aan waarom Het zoekend hert zich in de baseline én in het diepste van zijn hert met twee hoofdstromingen blijft associëren: Philosophy & Overnight Sensations. Zo gaat u dus niet alleen denkend of herdenkend, maar mogelijk ook zingend en dansend naar huis.

VOOR MEER INFORMATIE EN RESERVATIES

HOE NU VERDER? – LIVE FILOSOFIEGEBEUREN. OP ZONDAGNAMIDDAG 03 OKTOBER 2021, VAN 15:00 TOT 18:00 UUR. In De Grote Zaal van Arenberg, Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen. INKOM: € 18,00 (korting voor studenten en -26-jarigen). Reservaties: www.arenberg.be.

Gedetailleerde informatie over deze live-manifestatie, alle vorige lezingen en de mini-expo van dit toekomstproject vindt u in onze programmabrochure, doorbladerbaar via issuu.com.

HOE NU VERDER? is een organisatie van filosofiehuis Het zoekend hert ° The searching deer, in samenwerking met Humanistisch Verbond, Knack, De Bezige Bij, Literatuur Vlaanderen, Masereelfonds, de Vrijzinnige Dienst van UAntwerpen, het Vlaams-Nederlands FORUMvoorFILOSOFIE en Arenberg.


Keer terug