• |

Herbekijk film #1 'Onze toekomst herdenken', 'Wat een geschiedenis', met Barbara Claes, Bart Loos en Tinneke Beeckman

Op locatie
  • Datum: Zondag 27 september 2020 11:00 tot 12:10
  • Regio: Antwerpen
  • Locatie: hetzoekendhert.be
  • Type: Lezing/spreker
  • Organisator: Een organisatie van Het zoekend hert in samenwerking met het Humanistisch Verbond, mediapartner Knack, Masereelfonds, Literatuur Vlaanderen en het Vlaams-Nederlands Forum voor Filosofie.

'Met welk denken houden we stand in deze tijd – en durven we de toekomst aan?' Deze filosofische hamvraag werd in 2019 geformuleerd door Het zoekend hert bij het 10-jarige jubileum van het filosofiehuis. Meer dan 100 auteurs stuurden hun creatieve, urgente en diepzinnige antwoord in. Maar intussen arriveerde het coronavirus … en is niets nog wat het was.

Daarom werd aan de auteurs met de meest indringende bijdragen gevraagd om opnieuw te reflecteren. Hun antwoorden van eertijds en hun nieuwe inzichten (ongetwijfeld geïnspireerd door corona) zullen zij vertolken tijdens een ambitieus en langlopend online filosofie- en kunstproject, met als cruciale vraag: 'Met welke filosofie kunnen we verder?'

Twaalf programma's, verdeeld in drie clusters met elk drie deelprogramma's en afgerond met een synthesemanifestatie. Telkens op zondagvoormiddagen, van 20 september 2020 tot 20 juni 2021.

Film #1 - Documentaire met filosofische lezingen (2020). Dr. Tinneke Beeckman, filosofe en auteur, verzorgt inleidende reflecties bij drie duolezingen van het eerste deel van de cyclus Onze toekomst herdenken. Deelthema: Een onttoverende, bedreigende wereld. Tijdens de eerste aflevering van dit deel, onder de noemer Wat een geschiedenis, presenteren de auteurs Barbara Claes en Bart Loos elk een even origineel als doordacht essay.

De lezing is gratis, zonder toegangscode. De initiatiefnemers waarderen wel uw vrije bijdrage via het rekeningnummer BE32 0015 8917 0602 (BIC/SWIFT: GEBABEBB). Graag met vermelding: 'Onze toekomst herdenken, ik doe mee'.

Alle lezingen kunnen bekeken en herbekeken worden via www.hetzoekendhert.be. Zonder toegangscode.

Klik hier voor het complete programma.


Keer terug