Hannah Arendt ingekleurd: Arendt in tegenlicht, met Anya Topolski en Nadia Fadil

Online
  • Datum: Maandag 22 februari 2021 19:30 tot 21:00
  • Regio: Antwerpen
  • Locatie: Vimeo
  • Type: Lezing/spreker
  • Organisator: De cyclus wordt georganiseerd door het Hannah Arendt Instituut, in nauwe samenwerking met het Humanistisch Verbond, Knack en de Vrijzinnige Dienst van de Universiteit Antwerpen.

Lezingenreeks Hannah Arendt ingekleurd. Vijf gesprekken zetten de vele schakeringen in het denken van Hannah Arendt centraal.

Ontdek wat haar denken zo bijzonder maakt en welke antwoorden ze ons biedt.De grens tussen feit en fictie is wazig. Democratische instellingen staan onder druk. En door het vele werk is er amper tijd om daarover na te denken, laat staan om er iets aan te doen. Het lijken hedendaagse zorgen, maar meer dan 50 jaar geleden schreef Hannah Arendt al uitvoerig over het gevaar van deze processen.

Vandaag winnen de ideeën van Arendt alleen maar aan belang. Daarom leggen we dat gedachtegoed opnieuw op tafel. In een vijfdelige lezingenreeks laten we hedendaagse denkers Arendts werk uitleggen, toepassen en bekritiseren. Want zelf denken en kritisch zijn staan bij Hannah Arendt steeds centraal.

Haar werk beroerde de gemoederen en dat doet het nog steeds. Ontdek zelf wat haar denken zo bijzonder maakt en welke antwoorden het ons te bieden heeft.

Anya Topolski en Nadia Fadil – Arendt in tegenlicht

Anya Topolski is professor ethiek en politieke filosofie aan de Radbout Universiteit Nijmegen. Nadia Fadil is professor antropologie aan de KULeuven en doet onderzoek naar interculturaliteit, racisme en religie. Wat maakt het werk van Arendt zo ophefmakend of problematisch?

De lezing bijwonen kan online via Vimeo of Facebook. De lezing kan later herbekeken worden. Inschrijven is niet verplicht. Meer info? Klik hier.


Keer terug