Gewoon gender zonder grenzen. Een online gesprek over inclusie, met Jacinta De Roeck en Samuel De Schepper

Online
  • Datum: Donderdag 25 februari 2021 20:00 tot 21:15
  • Regio: Antwerpen
  • Locatie: Peperfabriek
  • Type: Lezing/spreker
  • Organisator: Een initiatief van de Peperfabriek, in samenwerking met het Humanistisch Verbond, Hart boven hard en Masereelfonds Antwerpen

Vanaf de geboorte en op school groeien we op met de strikte en officiële hokjes 'man' en 'vrouw'. Maar achter deze sociaal opgelegde norm schuilt een breed en divers palet aan 71 genderidentiteiten of meer. De werkelijkheid en ook de historische context leren ons dat het helemaal niet zo eenduidig is. Er zijn oneindig veel variaties in combinaties chromosomen, genen, hormoonniveaus en geslachtskenmerken.

Hoe verrijkend en leerrijk zou het zijn als we de veelzijdigheid van genderidentiteiten zouden verwelkomen in plaats van de tweedeling tussen man of vrouw? Zouden we dan nog kunnen spreken van discriminatie op grond van geslacht? Jacinta De Roeck en Samuel De Schepper geven ons een inkijk in de wereld van genderdiversiteit. Ze verkennen samen met u de mogelijkheden en uitdagingen op het niveau van de juridische registratie.

Bekijk alvast hier deze Tegenlichtdocumentaire en laat uw stem horen in deze digitale meet-up via deze link. Meer info? Klik hier.


Keer terug