Gespreksavond met Prof. Willie Van Peer- "Niet te geloven. De werkelijkheid achter het Nieuwe Testament"

Op locatie
  • Datum: Donderdag 8 oktober 2020 20:00
  • Regio: Antwerpen
  • Locatie: Kasteel van Schoten
  • Type: Lezing/spreker
  • Organisator: Humanistisch Verbond Schoten 23H
  • Partner: Humanistisch Verbond Schijnvallei Oostrand

"Niet te geloven" (Willie Van Peer)

​Het Nieuwe Testament heeft de westerse samenleving en cultuur diepgaand beïnvloed, maar wat weten we er eigenlijk over?In welke context ontstonden de teksten? Wie was Jezus en hoe evolueerde hij tot (zoon van) God? Vormden de vier evangelisten wel betrouwbare getuigen? Vanwaar de ongerijmdheden en contradicties in het Nieuwe Testament?"Niet te geloven" onderzoekt de werkelijkheid achter het Nieuwe Testament en werpt zo een volledig nieuw licht op de Bijbelse verhalen.

Willie Van Peer studeerde filologie in Antwerpen en Leuven en promoveerde aan de universiteit van Lancaster.  Hij doceerde tekst -en literatuurwetenschap aan de universiteiten van Tilburg en Utrecht en is professor aan de Ludwig Maximilian Universiteit in München.  Zijn onderzoek richt zich op de nauwe samenwerking tussen taal, verhalen, mythen en culturen vanuit vergelijkend perspectief.  Hij publiceerde zijn boek "Niet te geloven" in 2019 bij Uitgeverij Davidfonds/Standaard.

Toegang: 3 euro (2 euro voor leden van het Humanitisch Verbond).  Omwille van de Coronamaatregelen is het aantal beschikbare plaatsen beperkt.  Tijdig reserveren is dus noodzakelijk: tel. 03.658.46.49 of info@hvv-schoten.be

In samenwerking met Humanistisch Verbond Schijnvallei Oostrand

Kasteel van Schoten, Kasteeldreef 61, 2900 Schoten


Keer terug