• |

[GEANNULEERD] lezing - Jehovah's getuigen

  • Datum: Woensdag 29 april 2020 19:30
  • Regio: West-Vlaanderen
  • Locatie: VC Mozaiëk
  • Type: Lezing/spreker
  • Organisator: Humanistisch Verbond Kortrijk 860

‘Jehovah’s getuigen’

Woensdag 29 april 2020
 We kennen allen de ‘Jehovah’s getuigen’ die van tijd tot tijd aan onze deur komen bellen om de goede boodschap te verkondigen. Vroeger meer dan nu, maar ze komen toch nog. We komen ze nu ook tegen aan stations of op drukke plaatsen in de stad.

Maar wie zijn zij? Van waar komen ze? Wat willen ze? Om het met de woorden van Jambers te zeggen.

Jehovah’s getuigen, die kennen we. Maar de organisatie hierrond? Wie is dat? Hoe zijn zij gestructureerd? Wat verkondigen zij? Wat zijn de drijfveren van die mensen om zo hardnekkig de boodschap over te willen brengen? Hoe zit hun leven in elkaar bij een familie van ‘getuigen’. Is dit in feite een organisatie die van onze tijd is? Gelijkheid man-vrouw?  Hoe gaan zij om met andersdenkenden?

Naar aanleiding van de 2 onderzoeken en TV-programma’s op de Nederlandse tv en op VRT rond kindermisbruik in die sekte, zijn dit terechte vragen.

Linda Mulder komt ons een en ander toelichten. Zij zelf is uitgetreden uit de sekte. En niet zonder moeite. Zij helpt ons op weg in de structuur en de impact van de organisatie. Zij komt ook de ervaring van het uittreden en de gevolgen daarvan op je familiale en sociale leven belichten.Aansluitend aan deze voordracht wordt een benefiet georganiseerd op 08 mei 2020 ten voordele van een vzw die zich inzet om mensen die zich willen losmaken van de sekte te ondersteunen. Het is Heartattack & Vine die ons vergasten met hun Dylan covers. Aan te raden !!! Kaarten in voorverkoop zijn voorhanden.

Praktisch:

Datum: woensdag 29/04/2020 om 19.30 u

Plaats: Mozaïek, Overleiestraat 15a, 8500 Kortrijk

Organisatie: Humanistisch Verbond Kortrijk, hv.kortrijk@skynet.be, 0486/312897

Inkom: leden HV Kortrijk: 3.00 €, niet-leden: 5.00 €


Keer terug