• |

boekvoorstelling Jem de Winter

  • Datum: Zondag 2 februari 2020 11:00
  • Regio: West-Vlaanderen
  • Locatie: VC Mozaiëk
  • Type: Boekvoorstelling
  • Organisator: Humanistisch Verbond Kortrijk 860

Zondag 02 februari 2020 Vanaf 11.00 u


In december hadden we de boekvoorstelling van Wim Bruynooghe en Johnny Bekaert in het kader van “en de 7e dag is er het woord. In de inleiding voor dit evenement werd verwezen naar de Shokbar in Harelbeke. Daar zijn verschillende creatievelingen uit voort gekomen.

 Voor deze februari sessie komt er vandaag een van die mensen. Jem de Winter heeft ook een deel van zijn wortels in die plek. Enkele jaren terug heeft hij de grondvesten van deze novelle gelegd. Na een drukke beroepscarrière en verenigingsleven heeft hij verder gebouwd aan zijn werk. Met ‘Terug naar de kust’ is dan de novelle ontstaan die hier in Mozaïek wordt voorgesteld.

Twee verhalen lopen in elkaar over: enerzijds zijn er twee zusjes en er is een verkoper van bedpanspoelers die met een pijnlijk gebeuren uit zijn jeugd in de jaren zestig wordt geconfronteerd, en anderzijds is er de mysterieuze Abel.

Is deze Abel het alter ego van de verkoper, is hij een kwade droom of is hij een verzonnen figuur, en zo ja: wie heeft hem dan verzonnen?

 Het creatieve uit zich niet allen in deze schrijfsels. Jem is ook een tekenaar/schilder. Dus heeft hij ook de illustraties in het boek gemaakt.  En omdat alle goede dingen uit 3 bestaan was Jem in zijn jongere jaren ook een kleinkunstenaar/chansonnier. We krijgen dan ook enkele voorbeelden hiervan te horen.

 We gaan dus weer constant overstapjes maken van de ene kunstvorm naar de andere.

 Welkom !

 Praktisch:

Programma: “Terug naar de kust”, voorstelling van de novelle van Jem de Winter.

Datum: zondag 02 februari 2020 vanaf 11.00 u

Plaats: Mozaïek, Overleiestraat 15a, 8500 Kortrijk

Inkom: gratis

Organisatie Humanistisch Verbond Kortrijk


Keer terug