Boekvoorstelling 'Ezelsoren' door Johan Braeckman

Op locatie
  • Datum: Dinsdag 20 september 2022 19:30
  • Regio: Antwerpen
  • Locatie: Boekhandel De Groene Waterman, Wolstraat 7, 2000 Antwerpen
  • Type: Boekvoorstelling
  • Organisator: Humanistisch Verbond, boekhandel De Groene Waterman, de Vrijzinnige Dienst van de Universiteit Antwerpen en Uitgeverij Houtekiet

Ezelsoren bundelt een selectie van essays, opiniestukken en artikelen die Johan Braeckman het voorbije decennium schreef voor kranten, tijdschriften en vakbladen. De keuze weerspiegelt zijn belangrijkste interesses: religie, wetenschap, kritisch denken, irrationalisme, Darwin, evolutie, en de aloude vraag wat het goede leven inhoudt, zowel individueel als maatschappelijk. De teksten typeren de intellectuele en morele ingesteldheid van de auteur: ze streven naar helderheid en objectiviteit, willen betrouwbare kennis verspreiden en onze ethische reflectie verfijnen.

Stefaan Van Brabandt interviewt auteur Johan Braeckman.

Johan Braeckman (Wetteren, 1965) is hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Gent. Zijn vakgebied is de wijsgerige antropologie en zijn onderzoek spitst zich toe op de wijsgerige problemen verbonden aan de levenswetenschappen, in het bijzonder de evolutietheorie en de neurowetenschappen. Hij publiceerde vele boeken, artikels en essays over onder meer bio-ethiek, toegepaste ethiek, milieufilosofie, de evolutheorie en culturele aspecten van de wetenschappen. Hij was/is verbonden aan De Maakbare Mens, het Fonds Lucien Deconinck en SKEPP, en is de drijvende kracht achter de humanistische denktank Kwintessens (Humanistisch Verbond). Recent verscheen Deel 1 van een uitgebreid gespreksboek met Dirk Verhofstadt, Een zoektocht naar menselijkheid (Houtekiet, 2022).

Stefaan Van Brabandt (Gent, 1979) is een Belgische filosoof, schrijver, regisseur, acteur en singer-songwriter die woont en werkt in Antwerpen. Hij is de laatste jaren vooral bekend omwille van zijn 'filosofen-theater': zo schreef en regisseerde hij de toneelstukken Socrates, Marx, Spinoza en Sarte & De Beauvoir.

Inschrijvingen en info

Toegang gratis. Inschrijven (verplicht) via deze link. Meer informatie: secretariaat@humanistischverbond.be, T 03 233 70 32 (tijdens kantooruren).

Bekijk hier de e-flyer.


Keer terug